luni, 30 noiembrie 2009

Dacian Ciolos comisar european pentru agricultura


"Pentru cei care se pricep mai bine la afaceri europene, acceptarea lui Dacian Ciolos in echipa de comisari pentru portofoliul agriculturii echivaleaza cu un miracol. Unii vad un fel de compensatie acordata pentru taierea unei bucati din comisariatul Frantei, un castig neasteptat rezultat din jocul complicat pentru echilibrul puterii intre fortele motrice ale Uniunii: Germania, Franta, Marea Britanie. Apoi, e un semnal de responsabilizare si incredere acordat tarilor nou intrate. Polonezii de pilda capata un comisariat extrem de important: buget si finante iar ungurii obtin munca si afaceri.

Vom observa ca sunt portofolii extrem de grele, comisarul pentru agricultura fiind cel care gestioneaza o parte semnificativa din fondurile Uniunii. In prezent, peste trei sferturi din bugetul total al UE pentru 2007-2013 este alocat dezvoltarii regionale si Politicii Agricole Comune.

Gratie unei conjuncturi favorabile si a propunerii corecte trimisa de la Bucuresti la Bruxelles, gratie coerentei aratate de Traian Basescu chiar si atunci cand negocierile pentru Dacian Ciolos pareau sortite esecului, Romania iese din galeria tarilor de rang doi. Pana acum am livrat un comisar pentru un portofoliu nesemnificativ, multilingvismul, lipsit de influenta la Bruxelles.

Este meritul exclusiv al lui Dacian Ciolos ca a castigat, prin expertiza, priceperea si seriozitatea sa, increderea oficialilor europeni. Este si meritul lui Traian Basescu pentru ca a crezut in sansa lui, ca l-a promovat si l-a sustinut. Este meritul Romaniei ca a reusit sa convinga tari potrivnice ca Germania, de pilda, ca Dacian Ciolos nu va fi al doilea comisar al Frantei, ci un comisar al Uniunii Europene." www.hotnews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu