joi, 10 decembrie 2009

Presa internationala despre evenimentele din Romania


Le Figaro: Câştigătorul alegerilor din România va moşteni un cadou otrăvit

Câştigătorul alegerilor din România va moşteni un cadou otrăvit - o instabilitate politică ce riscă să devină cronică, dublată de o recesiune care a obligat Bucureştiul să ceară ajutorul FMI - şi va trebui să pună capăt certurilor care împiedică orice reformă, comentează Le Figaro.

Euronews: Incertitudine înaintea alegerilor din România

România încă mai are de aplicat multe reforme vitale la 20 de ani după căderea comunismului şi rămâne una dintre cele mai sărace ţări membre UE, iar înaintea scrutinului prezidenţial mulţi alegători nu sunt siguri că politicienii îşi pot îndeplini misiunea, afirmă Euronews.

Le Monde: Campania din România, una dintre cele mai dure, cu invective şi lovituri sub centură

România a cunoscut, la 20 de ani de la căderea dictaturii comuniste, una dintre cele mai dure campanii, cu invective şi lovituri sub centură, intrând într-o adevărată febră electorală înaintea scrutinului prezidenţial, comentează Le Monde.

AFP: Alegerile de duminică, cruciale într-o ţară aflată în recesiune şi o criză politică acută

Alegerile prezidenţiale de duminică din România reprezintă "un scrutin crucial pentru o ţară căzută în recesiune şi minată de o criză politică acută de la căderea Guvernului, la jumătatea lunii octombrie", comentează AFP.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu