miercuri, 16 decembrie 2009

Romania sub zapezi





Romania este sub zapezi incepand de luni seara, cand a inceput sa ninga incontinuu. Cum era de asteptat orasele sunt paralizate datorita lipsei de reactie a autoritatilor. Probleme sunt si pe calea ferata; zeci sau sute de garnituri intepenite sau intarziate in zapada.
In orasele mari mai repede ajungi pe jos decat cu masina, asta ca sa nu mai vorbim de mijloacele de transport in comun.
Si totusi, in mediul rural, zapada nu a creat decat peisajul feeric din anii copilariei. Aici zapada ramane alba imaculata vreme indelungata, nefiind murdarita de fumul si cauciucurile miilor de masini din traficul urbelor. Aici, parca si natura se pragateste de sarbatorile de Craciun.
In schimb , accidentele rutiere se tin lant. Astfel, patru autovehicule, între care si un autocamion folosit pentru deszapezire, au fost implicate într-un accident rutier, care a avut loc, ieri dimineata, in Craiova, doua persoane fiind transportate la Spitalul Judetean de Urgenta din municipiu. In judetul Buzau, au fost semnalate mai multe tamponari si un accident în care a fost implicat un microbuz de transport persoane, care a derapat si a parasit partea carosabila.Doua trenuri au fost oprite aproape doua ore, ieri dimineata, din cauza unui macaz care a înghetat si s-a blocat în apropiere de Târgu Jiu, a declarat seful Politiei TF Târgu Jiu, comisarul Daniel Brotea, citat de Mediafax.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu