miercuri, 27 ianuarie 2010

Jeffrey Franks, FMI: In 2010 Romania va avea un milion de someri!

 Mesaje mixte in urma vizitei celor de la FMI in Romania! Pe de-o parte specialistii spun ca ce a fost mai greu a trecut din punct de vedere economic, iar pe de alta parte au inaintat o cifra care ne face sangele sa inghete in vene: 1milion de someri.

Obtinerea acestor imprumuturi aduce cu sine o serie de masuri "nepopulare": reducerea salariilor si disponibilizari in randul bugetarilor. Reducerea cheltuielilor de personal se va realiza atat prin scaderea masei salariale cat si prin disponibilizarea de personal, contributia acestor masuri urmand sa fie decisa de Guvern, a declarat, seful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks.






"Ca sa reduci cheltuielile de personal sunt doua cai. Prima sa dai salariile in jos sau a doua sa dai afara angajati. Guvernul a ales o combinatie. Salariile au fost inghetate (...)Vor fi si unele reduceri de personal. Mixul exact este ceva ce am lasat la atitudinea Guvernului. Exista o anumita flexibilitate", a explicat Franks.

Citeste intreg articolul aici

Eu cred ca numarul somerilor va fi mult mai mare in realitate tinand cont ca mai sunt foarte multi care nu indeplinesc conditiile pentru a fi inscrisi in vreun program de somaj. Efectele muncii la negru din ultimii din ani a luat amploare de anul trecut si o sa aiba repercursiuni dezzastruase in plan social

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu