vineri, 8 ianuarie 2010

"Sunt somer, nu-mi pot gasi loc de munca"

Cam asta incepe sa fie cea mai deasa cautare pe pe motoarele de cautare in Romania. Trist.
In acest timp , ministrul muncii, Mihai Setan declara " Un milion de someri in 2010 este o cifra exagerata". Eu sunt convins ca suma de un milion de someri a fost depasita de mult daca tinem cont de cei fara loc de munca dar neinregistrati la somaj din diverse motive printre care si faptul ca inainte au lucrat "la negru".
"Una dintre variantele de angajare pentru somerii din Romania este, pe langa reconversia si formarea profesionala, gasirea unui loc de munca intr-o tara a Uniunii Europene", a declarat intr-un interviu pentru Business Standard noul presedinte al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), Silviu Bian.Intr-adevar asta ar fi o solutie dar se pare ca din ce in ce mai putini romani sunt dispusi sa plece la munca afara.Directorul Directiei Acorduri Bilaterale din ANOFM, Camelia Mihalcea, a declarat ca dintre cele peste 3.500 de posturi in agricultura pentru care angajatorii spanioli au facut recrutare in Romania, in luna decembrie, doar 1.000 s-au ocupat.
Romania incepe sa devina o  tara a disperarii daca va continua situatia actuala. Si grosul disponibilizarilor abia acum va incepe daca tinem cont de bugetarii ce urmeaza sa fie dati afara in urmatoarea perioada.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu