marți, 2 februarie 2010

Conspiratia Basescu-Boc-Isarescu: pentru a nu fi nevoiti sa mareasca TVA si cota de impozitare ne-au fraierit la accize

Peste tot vad cum presa lauda intarirea leului peste noapte. Eu sunt de alta parere. Leul a fost lasat sa se deprecieze pentru a se putea putea calcula acciza la un curs cat mai ridicat, ceea ce a dus la scumpirea tuturor preturilor cu 10-30 %. Daca la 1 ianuarie 2009 cursul euro/leu cu care era calculata acciza era 3.7364, de la 1 ianuarie 2010 aceeasi acciza este calculata la 4,26. Asa, guvernantii nostri nun au mai fost nevoiti sa cresca cota TVA sau cota de impozitare, masuri nepopulare, ca sa compenseze lipsa banilor de la un buget alimentat de o economie tot mai subreda. In mare, efectul asupra populatiei a fost acelasi. Ca au marit cursul la care se calculeaza acciza in mod artificial sau ca mareau cotele de impozitare, nu vad nici o diferenta.
E usor sa observam cum leul a inceput sa se aprecieze imediat dupa ce s-a stabilit cursul cu care ne va jecmani statul. Nu trebuie sa uitam nici proapata decorare a lui Mugur Isarescu de catre seful statului cu cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Colan, cea mai inalta distinctie a tarii noastre. De retinut ca aceasta decoratie nu se acorda de obicei decat sefilor de state. A nu se confunda cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler.
Nu putem  decat sa asistam neputinciosi cum guvernantii impreuna cu BNR ne baga mainile in buzunare tot mai adanc, buzunare ce sunt, din pacate, din ce in ce mai goale. Nu pot sa cred ca "presa" noatra poate inghiti mascarada asta cu deprecierea leului si apoi brusca lui revenire fara nici un motiv real. Nu sunt specialist in politici monetare dar eu asa vad actuala crestere a leului si in nici un caz vreo revenire economica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu