joi, 4 februarie 2010

Copii cobai pentru testele la vaccinul A/H1N1

Vad la TV cum parinti impinsi de saracie isi duc copiii sa serveasca drept cobai pentru testele la vaccinul contra gripei porcine. Pe langa faptul, ca eu nu-i vad parinti pe astfel de oameni ci niste monstri cel mai grav ca asta se face cu girul autoritatilor. Atata vreme cat sunt minori si ei nu pot decide, ce drept au parintii sa riste sanatatea si viata copiilor pentru cateva sute de euro.
Nu inteleg de ce asociatiile non-guvernamentale nu iau atitudine. Aici ar trebui sa se autosesizeze autoritatea tutelara si sa-i decada din drepturi pe acesti asa-zisi parinti. Parca am fi o tara din lumea a treia gen Somalia. Nu avem institutii de protectie a copilului? Nu avem legi? Toti le interpreteaza dupa propriul interes.

2 comentarii:

  1. wooow....Asta e prima data cand aud despre acest subiect. Cu siguranta nu sunt parinti cu o educatie cel putin medie si o fac din inconstienta si lipsa de bani. Eu nu eram de acord nici nu vaccinurile deja testate pentru care am tot mers cu baiatul meu la cabinet. E intr-adevar o nedreptate fata de acesti copii si cineva ar trebui sa ia atitudine.
    Nu ma intreb insa cum e posibil asa ceva din moment ce unii parinti (impropriu spus) isi vand copiii pentru preluarea organelor, sau chiar ii omoara la nastere. Viata in general nu mai are nici o logica sau moralitate.

    RăspundețiȘtergere
  2. De vreo 2 zile dau astia la stiri despre subiectul asta. Ceea ce m-a indignat era faptul ca nici o televiziune nu a prezentat subiectul ca pe ceva reprobabil, ci ii deplangeau pe cei care se ocupau cu testarea ca nu au gasit decat 34 copii din cei 400 de care aveau nevoie.

    RăspundețiȘtergere