sâmbătă, 20 februarie 2010

Grupul terorist Al-Qaeda la un pas de faliment


        Daca pana acum Osama bin Laden si Ayman al Zawahiri nu duceau grija zilei de maine, datorita bugetelor consistente pe care le aveau, lucrurile s-au schimbat.
         Grupul terorist Al-Qaeda este falimentar, scriu jurnalistii de la Forbes SUA, ceea ce il determina sa reinventeze modelul de business, apeland la parteneri din lumea crimei organizate.
Bugetul anual al teroristilor, evaluat la 30 de milioane de dolari, a ajuns la mila donatorilor din Yemen.
Abd al Hamid al Mujil, cel care stabilise o relatie stransa cu Osama bin Laden si Khalid Sheik Muhammad, "creierul" atacurilor teroriste de la 11 septembrie, nu mai face afaceri in prezent.

    Mujil stransese fonduri in Arabia Saudita, unde a fost directorul executiv al sucursalei provinciei de est a Organizatiei Islamice Internationale de Ajutorare (IIRO), un grup caritabil, si a facut donatii direct spre Al-Qaeda, concentrandu-se pe sprijinul partenerilor teroristi din Filipine, a declarat guvernul american.
Dupa ce americanii au descoperit ca Mujil este finantator al teroristilor si au identificat birourile fundatiilor sale din Filipine, au interzis companiilor financiare din SUA sa mai faca tranzactii cu el si au cerut statelor membre ONU sa ii inghete activele.
Astfel, a fost creata o gaura imensa in trezoreria Al-Qaeda, iar dovada este atentatul cu bomba din ziua de Craciun, foarte prost organizat, care a fost revendicat de afiliatii din Peninsula Arabica.
Citeste mai multe, aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu