marți, 16 martie 2010

Basescu se cearta cu opozitia pentru Constitutie


Presedintele Traian Basescu i-a invitat formal pe liderii PSD si PNL la o noua discutie marti dupa-amiaza, dupa ce aceste doua partide au boicotat discutiile privind modificarea Constitutiei. Seful statului a precizat, insa, ca rezultatele referendumului din noiembrie 2009 nu pot fi subiect de mediere sau negociere, ci trebuie puse in aplicare.

Basescu a spus ca dupa declaratia sa de presa le va transmite lui Victor Ponta si Crin Antonescu o noua invitatie pentru marti la ora 18.00. 
"Sper ca daca PNL va veni, va reactiona pozitiv si dl. Ponta", a spus cu ironie presedintele. El declarase anterior ca liderul PSD a decis retragerea delegatiei PSD, dupa ce liberalii au anuntat ca pleaca, informeaza NewsIn. 


Basescu a mai declarat ca va invita in continuare la discutii independentii, deoarece excluderea unor parlamentarilor este un gest "antidemocratic". 

De asemenea, Basescu a accentuat ca daca va fi nevoie,  va media discutiile intre partide privind revizuirea Constitutiei, insa a subliniat ca rezultatele referendumului din noiembrie 2009 nu pot fi subiect de mediere sau negociere, ci trebuie puse in aplicare. 

"Am constatat un consens in clasa politica privitor la revizuirea Constitutiei. Nu mai exista in momentul de fata niciun partid sau grupare a independentilor sau a minoritatilor care sa nu recunoasca necesitatea modernizarii Constitutiei", a spus seful statului. El a adaugat ca, desi modalitatile in care formatiunile vad modernizarea Constitutiei sunt diferite, "important este ca toate formatiunile sunt de acord cu revizuirea".

"Este un proces de negociere care trebuie sa inceapa, pe care, daca va fi nevoie, il voi media. Singurul lucru pe care nu-l pot media e legat de suveranitatea poporului. Ce au votat romanii la referendumul din noiembrie 2009 nu poate fi nici negociat, nici mediat", a avertizat presedintele.

Cititi intreg articolul aici



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu