vineri, 19 martie 2010

Disperati din cauza impozitarii excesive , romanii au inceput sa-si mute firmele in Bulgaria.

Tot mai multi afaceristi din Romania, obositi de procedura greoaie de recuperare a TVA in Romania, se gandesc sa isi inscrie firmele in Bulgaria care are o cota unica de impozitare de 10%, adica cea mai mica din Uniunea Europeana.
Patronii spun ca sunt atrasi de ofertele din Bulgaria: impozite mai mici si datorii platite rapid catre mediul de afaceri de catre stat, anunta Realitatea Tv.

In Romania, din cauza crizei financiare statul nu si-a platit multe dintre datorii catre firme si in plus modalitatea de recuperare a taxei pe valoare adaugata este foarte greoaie.

Oamenii de afaceri spun ca sunt tentati sa se duca in Bulgaria din cauza ca autoritatile romanesti modifica legislatia fiscala foarte des, astfel ii impiedica sa-si faca planuri de dezvoltare pe termen mediu.

In tara vecina, cota unica de impozitare este de doar 10 procente, fiind cea mai mica din toata Uniunea Europeana.

"Este vorba de impozitul pe profit care este 10%, impozitul pe dividende tot 10%, o birocratie eliminata privind infiintarea unei firme. In trei zile iti infiintezi firma, ai dreptul sa faci acte de comert si ulterior iti scoti autorizatiile si eventual alte avize care iti mai trebuie . Deci dupa trei zile poti sa emiti o factura si sa faci acte de comert", a spus vicepresedintele CNIPMMR Florin Parvu.
Sursa ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu