vineri, 19 martie 2010

Funeriu si legea educatiei

Pentru prima data vad o lege viabila lansata in dezbatere de actualul guvern.
1) Cele 10 clase obligatorii sa se faca pe plan local
2) Stabilirea rangului de eficienta acordat universitatilor, astfel cei care se inscriu la facultate de dragul doar de avea o facultate o sa stie de la inceput ca isi vor pierde vremea si banii de pomana.
3) School after school va scoate meditatiile la lumina si multe altele inclusiv ca modalitatea de alegere a directorilor din scoli. Bineinteles ca profesorii de liceu o sa sara in sus pentru ca pierd ore din norma; profesorii nostri de mult nu mai sunt pedagogii de pe vremuri. Ce e drept sunt convins ca sunt platiti intr-un mod umilitor atata vreme cat cei la inceput de drum sunt mai prost platiti ca un muncitor necalificat dar parca prea putini merita sa fie acolo. Luati un profesor la intamplare si puneti-i o intrebare de cultura generala de nivelul claselor 2-4. O sa observati ca habar n-au de nimic. Profesorii de acum nu sunt decat rezultatul invatamentului care se practica de 20 de ani .
Bineinteles ca mai sunt multe de discutat dar, in ansamblu cred ca este o lege buna, bineinteles ca o sa fie ca la noi; cand un partid are o initiativa, celelalte ii dau la cap. O sa mai dureze pana toate partidele o sa gandeasca doar pentru binele romanilor si nu prin prisma castigurilor electorale. As vrea sa vad ca un partid din opozitie vine cu o initiativa reala, iar cel de la putere il ajuta pentru perfectionarea ideii si vice-versa dar la noi cand apare o initiativa buna ceilalti o boicoteaza si discuta pana nu mai ramane nimic din ea sau rezultatul e cu totul si cu totul altceva decat s-a vrut

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu