marți, 16 martie 2010

Start-up de succes pe timp de criza

Dupa ce au fost disponibilizati de la autoritatea care se ocupa de administrarea site-urilor de guvernare electronica, trei specialisti in IT si unul in relatii publice au lansat la inceputul acestei luni un site de consiliere a persoanelor concediate, mai ales prin metode ilegale.
Site-ul se numeste disponibilizari.ro, iar cei patru care l-au infiintat sunt fosti angajati ai Agentiei Pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI), autoritatea care se ocupa de site-urile e-guvernare.ro (sistem electronic national), e-licitatie.ro(sistem electronic de achizitii publice), ghiseul.ro (ghiseu virtual de plati),  autorizatiiauto.ro (atribuie electronic autorizatii de transport).
“Ideea ne-a venit in februarie si am vrut sa facem o comunitate virtuala a celor disponibilizati. De exemplu, oamenii sa scrie pe forum in ce conditii au fost concediati si mai ales daca au fost probleme legale, cum au fost in cazul nostru, noi fiind o agentie care se autosustinea. Ne-am gandit ca este o perioada in care sunt foarte multe disponibilizari si multi bugetari care sunt afectati de aceasta problema”, a explicat, pentru Wall-Street, Bogdan Cotarlici (35 de ani), unul dintre cei patru antreprenori si fost angajat al departamentului de relatii publice din cadrul ASSI.
Cotarlici lucra din 2003 pentru Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei, atributiile acestei institutii fiind preluate in 2007 de Agentia Pentru Serviciile Societatii Informationale.Totodata, colegii sai, cu varste intre 28 si 30 de ani, lucrau tot de sapte, opt ani in sectorul public.
Fostul responsabil de relatii publice (PR) al ASSI adauga ca ideea unui site care sa tinteasca mai ales disponibilizatii ilegal atat din sectorul public, cat si privat a aparut din cauza situatiei proprii in care se afla el si mai mult de 100 de fosti angajati ai institutiei care gestiona site-urile de guvernare electronica.
Astfel, in decembrie anul trecut, s-a propus desfiintarea a 156 de posturi din cadrul ASSI, insa fostilor salariati nu li s-au inchis cartile de munca. In concecinta, ei nu au avut posibilitatea sa beneficieze de ajutor de somaj ori sa se angajeze. Pe de alta parte, in jur de 40 dintre cei peste 150 de salariati au ramas la fostul loc de munca, dar nu au mai fost platiti din decembrie.


Citeste articolul integral pe wall-street.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu