luni, 30 iulie 2012

Cand ne va spune Ponta legatura sa cu "sinuciderea" procurorului Panait

Procurorul Cristian Panait s-a sinucis in aprilie 2002, la putin timp dupa ce, in baza unui mandat de perchezitie, a descins la locuinta din Oradea a lui Alexandru Lele. In presa timpului s-au lansat acuzatii ca procurorul Cristian Panait, in varsta de 29 de ani, s-ar fi sinucis ca urmare a presiunilor la care a fost supus in ancheta pe care o conducea.

Actualul prim-ministru desemnat Victor Ponta a afirmat public ca stie detaliile dramei, dar ca nu se poate pronunta decat dupa finalizarea anchetei, care ancheta se pare ca s-a finalizat, fara ca Victor Ponta sa ne spuna ce stie despre moartea procurorului Cristian Panait.

Acum, cand are tara pe maini, suntem convinsi ca domnului Victor Ponta ii va reveni memoria si va face un serviciu interesului national, depunand marturie despre sinuciderea procurorului Cristian Panait, si eventual, ordonand noului ministru al Justitiei sa faca lumina in aceasta urata afacere.

Victor Ponta a fost si avocat. In iulie 2006, a fost angajat ca aparator in dosarul penal in care omul de afaceri Ovidiu Tender era acuzat pentru mai multe infractiuni economice. Despre Ovidiu Tender, cotidianul Evenimentul Zilei a dezvaluit ca ar fi fost turnator al Securitatii comuniste, cu numele conspirativ "Dan Dumitrescu", si ca ar fi dat informatii Securitatii despre scriitorul dizident anticomunist William Totok.

Cand a fost angajat ca avocat al lui Tender, actualul prim-ministru numit Victor Ponta a invocat argumentul ca orice cetatean are dreptul la aparare. Tribunalul Bucuresti a fost insa de alta parere in speta dublei calitati a domnului Ponta, de avocat si parlamentar, si nu i-a permis sa-l reprezinte pe Tender, motivand ca legea interzice parlamentarilor sa acorde asistenta juridica in cazurile de spalare de bani si coruptie.

Sursa: ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu