miercuri, 22 august 2012

Cine sunt cei trei magistrati CCR care vor sa dea solutii in afara Constitutiei?

Cine sunt cei trei magistrati CCR care voiau validarea referendumului, sfidand Constitutia pe care ar trebui sa o apere? Vorbim despre Ion Predescu, Toader Tudorel si si Acsinte Gaspar.
1. Ion Predescu - Între anii 1990-2004, Ion Predescu a deținut demnitatea aleasă de senator de Dolj, fiind ales pe listele actualului PSD în patru legislaturi consecutive. În calitate de parlamentar, el a deținut funcțiile de membru în Comisia constituțională a Adunării Constituante (iunie 1990 - septembrie 1996), precum și de președinte (iunie 1990 - septembrie 1996) și apoi vicepreședinte (decembrie 1996 - februarie 1998) al Comisiei Juridice a Senatului. În urmăatoarele legislaturi a fost secretar al Biroului Permanent al Senatului (până în septembrie 1999) și președinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor și petiții (octombrie 1999 - noiembrie 2000). De asemenea, în perioada 3 septembrie - 11 decembrie 1996, Ion Predescu a deținut funcția de ministru al justiției în guvernul condus de Nicolae Văcăroiu .
      A terminat Facultatea de Drept in 1951, pe vremea " dreptului sovietic" . Tinand cont ca majoritatea functiilor sale le-a obtinut cu sprijinul nemijlocit al lui Ion Iliescu, zici ca vine din paleoliticul "democratiei" romanesti.
2. Toader Tudorel Judecătorul Tudorel Toader, prietenul deputatului PNL, Relu Fenechiu, cu care a fost surprins participand la diverse sindrofii, este magistratul care a pus la cale strategia USL de tergiversare a unei decizii a Curţii Constituţionale în problema referendumului. Judecătorul a scos tot felul de chichiţe avocăţeşti pentru a amâna o decizie îm această chestiune vitală pentru întreaga ţară. Potrivit unor surse judiciare, doi judecătorii constituționali, Acsinte Gaspar şi Tudorel Toader, ar fi modificat decizia Curții privind listele electorale, nicidecum un magistrat asistent, așa cum s-a vehiculat inițial. Procurorii verifică cele două adrese contradictorii transmise de CCR către Guvern. După patru zile, Curtea Constituţională a revenit cu o adresă către Guvern în care precizează că a solicitat listele electorale permanente şi listele în baza cărora s-a organizat consultarea populară din 29 iulie. Astfel, s-ar fi cerut Guvernului ”actualizarea listelor” de alegători şi ”nu listele electorale permanente actualizate”. În urma revenirii Curţii către Guvern pentru îndreptarea erorii, Monitorul Oficial a refuzat publicarea eratei.
3. Acsinte Gaspar
După o scurtă perioadă de activitate ca judecător (1963-1965), Acsinte Gaspar devine Consilier, șeful sectorului juridic al Consiliului de Stat (1965-1989) care pregatea decretele lui Ceausescu. .
După Revoluția din decembrie 1989, a fost numit ca șef de sector la Consiliul Frontului Salvării Naționale. În anul 1990 este numit în funcția de Secretar general al Camerei Deputaților, deținând această însărcinare până în anul 1996.
În anul 1994 devine membru al Partidului Democrației Sociale din România (PDSR), actualul PSD. În cadrul acestui partid, a îndeplinit funcțiile de copreședinte al Departamentului de politici în domeniul justiției și legislației și prim-vicepreședinte al Organizației județene Vâlcea al PDSR.
Între anii 1996–2004, Acsinte Gaspar a fost deputat de Vâlcea ales pe listele PSD. În prima legislatură (1996-2000), el a fost membru în Biroul Permanent al Camerei Deputaților, îndeplinind funcțiile de chestor, secretar și vicepreședinte (septembrie - decembrie 1999). În cea de a doua legislatură (2000-2004), a făcut parte din Comisia juridică, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților. Și-a dat demisia din demnitatea aleasă de deputat la 14 iunie 2004. conform HCD nr.7/2004.
În calitate de parlamentar, el a fost inițiator sau coinițiator a 25 de propuneri legislative, dintre care menționăm pe cele adoptate de Parlament: Legea privind responsabilitatea ministerială, Legea privind organizarea și desfășurarea referendumului, Legea privind proclamarea Zilei drapelului național, Legea privind proclamarea Zilei imnului național al României, Legea privind organizarea Monitorului Oficial al României, Legea privind modificarea articolului 17 din Legea nr.146/1997 privind taxele judiciare de timbru, Legea privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, Legea privind regimul juridic al terenului aferent Palatului Parlametului și Legea privind structura personalului Curții Constituționale.
În cadrul guvernului Adrian Năstase, Acsinte Gaspar a îndeplinit funcțiile de ministru pentru relația cu Parlamentul (28 decembrie 2000 - 19 iunie 2003) și apoi, după restructurarea guvernului, pe cea de ministru delegat pentru relația cu Parlamentul (19 iunie 2003 - 8 iunie 2004).
În iunie 2004, a fost desemnat ca judecător la Curtea Constituțională a României pentru un mandat de 9 ani, renunțând atât la funcția de ministru (la 8 iunie 2004), cât și la cea de deputat în Parlamentul României (la 14 iunie 2004).

Un comentariu:

  1. Predescu asta este ultimul dinozaur de pe vremea lui Ilici. Doar un alt magistrat care raspunde fara cracnire la ordinele USL (Uniunea Stalinist-Leninista).

    RăspundețiȘtergere