vineri, 21 septembrie 2012

Porsche 918 Spyder: cel mai rapid din toate timpurile

Pe 18 septembrie, într-un drive test pe faimoasa pistă Nürburgring-Nordschleife, prototipul Porsche 918 Spyder a reușit să scoată un timp incredibil de doar 7:14 minute pe circuitul de 20,6 kilometri.
Cu un an înainte de lansarea sa în producţie, hibridul super sportiv de la Porsche AG îşi dovedeşte deja potenţialul de performanţă dinamică, depăşind toate aşteptările.
”Cu un timp atât de bun de numai 7:14 minute, prototipul 918 Spyder a confirmat deja pe deplin viabilitatea acestui proiect după doar câteva luni de testare”, a spus  Dr. Frank Walliser, liderul de proiect pentru modelul 918 Spyder.

Timpul obţinut de Porsche 918 Spyder este unul dintre cele mai bune înregistrate vreodată pentru automobile destinate circulaţiei publice dotate cu anvelope standard.

Echipa de testare din Weissach a avut posibilitatea de a efectua un singur tur de pistă, cu pornire de pe loc. Hibridul super sport cu peste 795 de cai putere a fost echipat cu anvelope de serie de la partenerul Porsche, Michelin, fiind dotat suplimentar cu pachetul ”Weissach”, care aduce nişte îmbunătăţiri menite să sporească performanţa la rulare.

Sursa: Capital

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu