marți, 24 noiembrie 2009

Impozitul forfetar, o alta gaselnita a Guvernului Boc-Geoana


Guvernul Boc-Geoana au stabilit in la inceputul acestui an ca e criza economica. Si-au pus IQ-urile la contributie si au stabilit ca trebuie sa incurajeze economia nationala , in speta firmele mici prin introducerea impozitului forfetar. Se stie ca aceste firme au maxim un angajat , patronul de obicei. Acest impozit afecteaza exact firmele cu cifre de afaceri foarte mici.
Desi intentia guvernantilor a fost sa scoata economia neagra la suprafata , haideti sa vedem care e rezultatul. Nimeni nu spune ca aceste firme foarte mici din punctul de vedere al cifrei de afaceri sunt deschise pentru a a putea x sau y sa desfasoare o activitate suplimentare in afara jobului pentru a-si mari veniturile. Ce rost avea sa o deschida daca oricum o vroia la negru? Ideea oricui cand deschide o firma pentru a-si suplimenta veniturile rezultate din alte activitati este ca sa poata taia factura. Acesta e primul tip de firmulite lovite; al doilea fiind cele care au foarte mari probleme cu obtinerea comenzile sau cu vanzarile si numai de o taxa in plus nu aveau nevoie. Se presupune ca impozitul ar trebui sa se alice unui venit , iar in cazul asta e clar ca decent era sa se stabileasca un procent si nu o suma fixa.
Foarte multi din patronii acestor firme au fost nevoiti sa le inchida. Rezultatul? Mai multi someri ce apasa pe bugetul de stat atata vreme cat majoritatea isi tineau cartea de munca in firmulitele lor. Chiar ma intreb care o fi acum balanta in ceea ce priveste impozitul ce se duce la buget. Au renuntat la taxele pe cartea de munca, la alte impozite ce puteau veni din desfasurarea unei activitati minime, statul s-a mai ales cu niste someri si cu ce a stimulat prin asta spiritul intreprinzator? Rezultatul este un minus mare la buget.
Ma intreb acum ce se intampla cu cei care au platit acest impozit in caz ca, asa cum spunce Geoana in caz ca va iesi presedinte, va fi anulat. Cu siguranta statul nu va inapoia banii celor de buna credinta
Nu ai cum san u te simti strain in tara ta atata vreme cat cel mai mare pungas de care trebuie sa fugi este chiar statul roman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu