marți, 24 noiembrie 2009

Deja vu dambovitean?

Se simte oare electoratul liberal tradat de aceasta alegere, previzibila de altfel, a liderului PNL? Inainte de a raspunde la aceasta intrebare, trebuie sa tinem cont ca electoratul liberal din aceasta campanie electorala se imparte in doua mari categorii; cei ce au ales doctrina liberala si cei ce au si-au exprimat votul negativ anti-Basescu. Cu siguranta cea de a doua categorie se simte reprezentata prin aceasta decizie. In schimb, la a doua categorie vorbim de traditia si ideologia liberala. Cu siguranta aici se poate regasi un puternic sentiment de frustrare si dezamagire. Dar asta nu inseamna ca acestia nu vor urma indemnul de a vota Mircea Geoana, in primul rand datorita frictiunilor din ultimii ani intre cele 2 partide dar si fiindca nu-si pot regasi convingerile nici in alternativa Basescu.

In concluzie, dupa aceasta miscare, foarte probabil este ca data 6 decembrie 2009 il va aduce pe Mircea Geoana presedinte si din nou ne intoarcem in urma cu multi ani cand Iliescu, Hrebenciuc si altii faceau ce vroiau in tara asta . Avem parte din nou de situatia in care nu avem pe cine alege in turul 2, situatie similara fiind si in turul I.

Raman la convingerea ca atata vreme cat nu vor aparea lideri din generatia care purta scutece in 1989, in Romania nu se va schimba nimic in afara lucrurilor bune ce apar fortat datorita influentelor externe si nu a vointei liderilor nostri de pe malul Dambovitei. Asta inseamna cel putin inca 20-30 de ani de aici incolo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu