marți, 5 ianuarie 2010

Arabii creaza in 20 de ani un paradis turistic in timp ce noi nu suntem in stare sa facem nici o amarata de sosea


Focuri de artificii, fantani arteziene pe ritmuri muzicale, spectacole de sunet si lumina. Dubaiul a sfidat criza pentru a-i impresiona pe cei 6.000 de invitati la inaugurarea complexului Burj Dubai, ce a coincis cu aniversarea a patru ani de la urcarea pe tron a actualului suveran al emiratului.
Dubaiul a inaugurat ieri cu mare fast cea mai inalta cladire din lume, Burj Dubai, de peste 800 de metri, care urmeaza sa devina o adevarata emblema pentru emiratul arab, puternic zdruncinat la finalul anului trecut de indatorarea masiva, relateaza NewsIn citand AFP.




Cea mai inalta cladire din lume a fost rebotezata Burj Khalifa la inaugurare de catre suveranul emiratului, Mohammad ben Rashed Al-Maktum, oficialitatile prezente dezvaluind si inaltimea turnului, care are 828 de metri, cu circa 300 mai mult decat imobilul cotat pana acum drept cel mai inalt din lume, Taipei 101 din Taiwan, de 508 metri, potrivit AFP.

Nu trebuie sa uitam ce era Dubaiul in 1990; doar desert. Astia in 20 de ani au reusit sa faca in desert un paradis turistic din nimic in timp ce noi nu am fost in stare nici sa intretinem ce aveam atunci. Ei cum pot si noi nu?

Noi nu resusim nici macar sa facem o sosea cum trebuie in timpul asta iar ei au creat insule artificiale, hoteluri, infrastructura si altele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu