miercuri, 13 ianuarie 2010

Cele 12 greseli care l-au costat pe Geoana presedintia

Miron Mitrea face pe blogul sau un bilant al greselilor pe care Mircea Geoana si staff-ul sau de campanie le-au facut in campania prezidentiala, greseli ce l-au adus pe liderul PSD din ipostaza de favorit in cea de invins al alegerilor.
Mitrea este de parere ca membrii PSD din teritoriu, care s-au batut pentru “a-l scoate le Geoana presedinte” merita niste explicatii mai bine decat “justificarile hrebenciucilor” de genul: “am pierdut din cauza flacarii violete” sau “am pierdut din cauza fraudarii alegerilor, a norocului chior al lui Traian Basescu, a buletinului meteo, a modului in care s-au aliniat planetele in seara dezbaterii finale si a textelor de pe blogul lui Miron Mitrea”.

Astfel, Miron Mitrea prezinta, pe blogul sau, 12 greseli pe care “Mircea Geoana & Co.” le-au facut pe parcursului unui an de campanie.

Greselile lui Geoana

  • 1. Geoana si echipa lui au gresit cand, la negocierile cu PD-L pentru formarea guvernului, au refuzat Ministerul de Finante.
  • 2. Geoana & co. au gresit cand s-au incapatanat sa ia Ministerul de Interne. Dorinta expresa a hrebenciucilor de a controla neaparat “doi s’un sfert”, serviciul secret al Internelor, a dus la schimbarea, intr-un interval foarte scurt, a doi ministri de interne.
  • 3. Modul nedemocratic si discretionar in care Geoana si echipa lui au impartit functii si au impus oameni la conducerea unor filiale din tara a fost o alta greseala majora.
  • 4. Geoana si echipa lui au gresit prin felul in care au scos PSD de la guvernare.
  • 5. Geoana si echipa lui au gresit axandu-si campania preelectorala pe o singura idee: atacarea lui Traian Basescu.
  • 6. Geoana & co. au gresit folosind-ul cu obstinatie pe Marian Vanghelie ca portavoce a partidului, desi Mircea Geoana stia inca de la alegerile locale ca “primarul de la cinci” nu se bucura de simpatie nici macar in randul majoritatii organizatiilor PSD, daramite in randul alegatorilor din toata tara.
  • 7. Mircea Geoana a gresit numind-ul pe Viorel Hrebenciuc sef al campaniei pentru prezidentiale. Nici o idee castigatoare n-a avut Hrebenciuc si s-a tinut de vesnicele lui combinatii.
  • 8. Geoana & co. au gresit grav prin faptul ca au pierdut controlul propriei campanii electorale. Cel mai bun exemplu in acest sens este folosirea filmuletului cu Basescu lovind un copil.
  • 9. Vizita de la Timisoara este prima dintre greselile fatale a lui Mircea Geoana din ultima saptamana a campaniei pentru turul doi.
  • 10. A doua greseala fatala a lui Mircea Geoana din ultima saptamana de campanie a fost vizita nocturna la Sorin Ovidiu Vantu.
  • 11. A treia greseala fatala din ultima saptamana de campanie a fost hotararea lui Geoana si a echipei sale de a participa la o singura dezbatere cu Basescu.
  • 12. In sfarsit, a patra greseala fatala din ultima saptamana de campanie a fost prestatia slaba a lui Mircea Geoana de la dezbaterea finala. Stiind ca era singura confruntare, candidatul Geoana trebuia sa fie mult mai bine pregatit pentru a specula slabiciunile lui Basescu si pentru a face fata atacurilor acestuia. Mircea Geoana trebuia sa fie mai stapan pe el, tinand cont ca intra in avantaj in dezbatere si avea doua sanse din trei: fie sa castige confruntarea cu Traian Basescu, fie sa fie egal cu el.

Mitrea ii asigura totodata pe membrii PSD ca partidul nu este, totusi, unul de rangul doi, dar ca se comporta ca atare din cauza “unei conduceri incompetente”.

Sursa: 9am.ro Autor: Alexandra Lia Grindean

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu