miercuri, 13 ianuarie 2010

"Taxa pe fast-food din Romania, unica in lume"


Cotidianul german Der Spiegel scrie despre taxa pe fast-food in Romania, comparand-o cu cea pe care Danemarca urmeaza sa o impuna pe ciocolata si cu restrictiile la acizi grasi din Austria si Spania, noul "bir" propus de Ministerul Sanatatii din Romania fiind considerat unic in lume.
Jurnalistii germani se intreaba daca guvernele pot cu adevarat sa impuna prin lege o populatie zvelta, observand ca unele guverne din Europa, ingrijorate de faptul ca talia cetatenilor lor a crescut, par sa creada astfel. "Guvernul spaniol vrea sa interzica acizii grasi, Danemarca va taxa in curand dulciurile, iar in Romania ministrul Sanatatii a anuntat ca vrea sa introduca o taxa pe mancarea nesanatoasa. Si in Germania exista intentia de a lansa o ofensiva guvernamentala asupra circumferintei taliei. Intr-un interviu, liderul Partidului Verde, Renate Künast, a anuntat ca vrea sa interzica publicitatea la dulciuri", noteaza Der Spiegel.
Despre taxa pe fast-food pe care intentioneaza sa o introduca Ministerul Sanatatii roman, jurnalistii germani spun ca, daca aceasta va fi aplicata, va fi prima de acest fel din lume. Se pare insa ca romanii nu au fost primii care s-au gandit la acest lucru, parlamentul din Taiwan luand in considerare, anul acesta, o taxa asemanatoare.

Cititi tot articolul pe 9am.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu