luni, 4 ianuarie 2010

Lăcătuş mecanic, vânzător, poştaş sunt meserii practicate de aleşii din Parlament



"Au pornit de jos în viaţă. Simplu muncitor, lăcătuş mecanic, poştaş, vânzător, şef de autobază. Sunt câteva dintre meseriile pe care le-au practicat unii dintre parlamentarii noştri înainte de a se apuca de politică

Lăcătuş mecanic. Asta era înainte de 1989 Valeriu Zgonea, acum deputat PSD şi secretar al Camerei Deputaţilor. După Revoluţie, Zgonea şi-a descoperit noi preocupări. A fost instructor de retorică în Craiova, iar timp de trei ani, a fost vicerpreşedintele Societăţii de Educaţie Contraceptivă Sexuală din Dolj.

Şi deputatul PD-L, Constantin Militaru, şi-a început cariera de politician de jos. De la carieră, cariera Roşiuţa unde a lucrat tot ca lăcătuş mecanic până în 1997. În 2000 a ajuns inginer la aceeaşi carieră, după care, în 2003, a ajuns inspector la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia

Sindicalistul ajuns acum deputat PSD, Matei Brătianu, a fost poştaş în anii '70 şi a mai lucrat ca învăţător suplinitor. După '89, ajuns diriginte de poştă, sindicalist de succes şi acum parlamentar.

Fostul deputat PNL, acum independent, Cristian Burlacu, a fost înainte de '89 prelucrător prin aşchiere. După revoluţie, a avansat magaziner, apoi şef la Regia Protocolului de Stat Sinaia, după care a ajuns să conducă un hotel.

Şefă de autobază. Asta a fost până în 2000 deputatul PSD, Aura Vasile. De meserie inginer, social-democrata a lucrat aproape 40 de ani la Autobaza Filaret.

Deputatul PDL, Marinel Cionca-Arghir a făcut carieră în comerţ: a fost vânzător la o cooperativă de consum, iar după Revoluţie şi-a făcut un SRL.

Deputatul PNL, Titi Holban, a fost muncitor în anii '80, iar după '89 a făcut carieră în administraţia fiscală.

Şi deputatul PSD, Constantin Mazilu, a început de jos. A fost muncitor la o unitate militară, a lucrat pe şantier, iar apoi a ajuns viceprimar în Lăpuşata." Sursa : Realitatea.net

Din cauza asta cred avem nivelul asta scazut al politicienilor nostri; prea putini care sa se fi format pentru cariera asta. Din lacatus sa ajungi "fruncea" la varste destul de coapte , e cam greu de crezut sa te mai poti reforma ca profesie la un nivel acceptabil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu