luni, 4 ianuarie 2010

Noile reglementari pentru 2010 privind taxa auto

Noile reglementari privind taxa auto au fost adoptate de Guvern prin Ordonanta de Urgenta in sedinta de marti, 29 decembrie.
Persoanele care au cumparat sau vor cumpara in perioada 15 decembrie 2008 - 31 decembrie 2009, inclusiv, autovehicule cu motoare Euro 4 si capacitate cilindrica de pana la 2000 cmc inmatriculate pentru prima data intr-un stat membru al UE beneficiaza de exceptarea de la plata taxei pe poluare pentru autovehicule in conditiile in care inmatricularea, pentru prima data in Romania se face in termen de 45 de zile, dupa 1 ianuarie, a anuntat primul-ministru Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern.
La randul sau, ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a precizat ca decizia Guvernului va permite persoanelor care au achizitionat pana la 31 decembrie autovehicule cu motoare Euro 4 si capacitate cilindrica de pana la 2000 cmc sa aiba timpul necesar sa le inmatriculeze, beneficiind de scutirea la plata taxei. „Autovehiculele de acest tip care vor fi aduse in tara dupa 1 ianuarie nu vor mai fi exceptate de la taxa”, a mentionat ministrul Mediului si Padurilor.
Raman scutite de taxa si in 2010 motorizarile euro cinci. Majoritatea marcilor de import vand deja in vestul Europei astfel de modele care vor intra progresiv si in tara noastra. Din pacate vor fi ceva mai scumpe.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu