joi, 7 ianuarie 2010

Romani din ce in ce mai saraci; taxe din ce in ce mai multe

In timp ce romanii se trezesc din ce in ce mai saraci pe zi ce trece, statul nu face altceva decat sa-i incarce cu alte si alte taxe, una mai ridicola ca alta; taxa pe fast food, taxa auto , mai trebuie sa bage si taxa pe activitate sexuala asa cum sugera ironic pe blogul sau Ioan Mircea Pascu. Sa nu mai vb de taxe le majorate cum ar fi cea pe parcarea de resedinta ce a fost marita cu 300%. Inteleg ca pe langa taxarea Guvernului , fiecare primarie a mai adus si ea taxele ei.
Eu cred ca s-a ajuns intr-un cerc vicios. Statul il saraceste pe om, acesta fiind nevoit sa reduca consumul si implicit vanzarile companiilor. Firmele nemaivand incasari suficiente, isi inchid portile sau in cazul fericit, nu mai au profit si scad impozitele de platit catre stat. Statul nemaivand impozite de incasari o sa vina cu noi si noi taxe.
Este o abordare total gresita in conditiile in care nu vad nici o masura reala de relansare a economiei, de investitii in infrastructura, sanatate, educatie.
Platim taxe pentru nimic:
-platim rovinieta (taxa de drumuri) pe care oricum o regasim inclusa si in pretul combustibilului dar ne rupem masinile prin gropile Romaniei si pierdem ore intregi ca sa parcurgem 10 km
-platim taxa majorata cu 300% pe parcarea de resedinta dar ne gasim masinile lovite, zgaraiate sau sparte in aceleasi parcari
-platim asigurarile de sanatate dar daca ajungem in spitale nu ne baga nimeni in seama fara spaga
-platim impozite dar nu avem protectie la nimic.
In conditiile astea la ce sa mai platim pentru nimic. E ca in viata de zi cu zi; daca platesti niste servicii catre o firma si aceasta nu-si onoreaza obligatiile , ii dai in judecata sau schimbi firma. Asa ar trebui si cu statul nostru "jepcar"; sa-l dam in judecata pentru toate serviciile platite de noi cu taxe si impozite si neonorate sau sa schimbam ... statul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu