marți, 12 ianuarie 2010

"Soacra lui Geoană m-a minţit pentru a primi certificat de revoluţionar"

Ion Caramitru, fost membru în Biroul Executiv al CFSN şi CPUN, susţine că Margareta Costea, soacra liderului PSD, Mircea Geoană, l-a minţit, în 1990, că ar fi participat la Revoluţie pentru a obţine de la el o recomandare care i-a servit mai târziu pentru primirea certificatului de revoluţionar.

Margareta Costea i-ar fi cerut personal lui Caramitru să-i faciliteze obţinerea certificatului de revoluţionar pe motiv că ar fi participat la evenimentele din decembrie '89. Caramitru susţine că, la verificările ulterioare, a constatat că a fost indus în eroare atât de Costea, cât şi de fostul lider al Partidului Ecologist, Otto Weber. Caramitru a declarat acest lucru în cadrul unei discuţii avute cu scriitorul şi revoluţionarul Marius Mioc, transcrisă pe blogul acestuia, potrivit impactnews.ro.

Potrivit lui Caramitru, atât Margareta Costea, cât şi Otto Weber l-ar fi minţit, în 1990, pentru a obţine prin intermediul său certificatele de revoluţionar prin care li se oferea acces la o serie de facilităţi financiare. La aceea vreme, Caramitru a semnat o declaraţie conform căreia cei doi ar fi participat la Revoluţie, "scrisori de recomandare" care au fost folosite de Costea şi Webber pentru a dobândi certificatul de revoluţionar. Ulterior, Caramitru a verificat spusele celor doi şi a constatat că afirmaţiile acestora nu erau adevărate şi că a fost indus în eroare.

Caramitru îşi aminteşte cum în în anul 1990, a primit un telefon de la Otto Weber, preşedinte după revoluţie al Partidului Ecologist care intrase în Convenţia Democratică, deputat, decedat în 2001.

“Îl ştiţi, a murit din păcate, un om aparent onest, un om civilizat, care mi-a cerut o întâlnire. N-a vrut să-mi spună la telefon. M-am întâlnit cu el la teatru, unde aveam repetiţie, şi m-a rugat, spunându-mi că el e bătrân şi iese la pensie, să-i dau o hârtie în care eu să spun că a fost cu mine
la Revoluţie.(...)“Îmi trebe la pensie, se pare că se adaugă ceva la pensie şi eu-s bătrân”. Bine, am zis şi eu, şi i-am dat-o", îşi aminteşte Caramitru.
La scurt timp de la această întâmplare, Caramitru a fost vizitat de Margareta Costea care i-a solicitat acelaşi lucru: uşurarea primirii unui certificat de revoluţionar. Pentru a-l convinge pe Caramitru, soacra lui Geoană a susţinut că a fost într-un studio al televiziunii publice în ziua de 22 decembrie.

"Mi-a spus aceeaşi poveste cu pensia, şi că a fost în studioul 4", continuă Caramitru. "V-a trimis domnul Weber la mine". "Da, ştiu, că amândoi facem treaba asta".

Ulterior, fostul ţărănist a verificat spusele Margaretei Costea şi a constatat falsitatea declaraţiilor acesteia. “Eu nu ştiam la ora aceea cine a fost în studioul 4. Abia în decembrie 1990 s-a dat filmul în care am aflat că s-a filmat, de asta mă întorc la această scenă. Şi am putut să fac stop-cadru şi să văd pe fiecare cine-i, dacă-l cunosc sau nu ştiu ce. Şi unde ea nu era, bineînţeles. (...)Nu pot să-mi retrag, eu am fost tras, am fost indus în eroare, îmi fac mea culpa, am dreptul
s-o fac. Am greşit în două cazuri şi n-am mai dat la nimeni altcineva”, explică Ion Caramitru.

În 2005, soacra lui Geoană a fost acuzată de Bogdan Draghici, preşedintele Asociaţiei Europa şi director
adjunct al Institutului Naţional de Administraţie Publică, în legătură cu dosarul de "revoluţionar rănit" al acesteia. Potrivit lui Drăghici, există serioase "semne de întrebare", legate atât de calitatea
de luptător în Revoluţie a Margaretei Costea, cât şi de cea de rănit, fiind de presupus că a obţinut acest certificat în baza unor acte medicale false.

Sursa: Realitatea.net

2 comentarii:

  1. Perfect , domnul Caramitru s-a ''autodenuntat '' si mai departe ce s-a intamplat ? NIMIC ! Weber are urmasi care profita cu nerusinare de drepturile mostenite la la aparentul om onest Weber , soacra lui Geoana e bine mersi si se-nfrupta pe mai departe din depturi de ''rivolutionara'' .Concret , nimeni nu poate sa faca ceva sa inceteze drepturile si privilegiile acestor impostori ,mai ales ca unul numai e si chiar nu inteleg de ce urmasii trebuie sa se bucure de un trai indestulat dintr-o mare frauda , minciuna si impostura !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce se intampla in continuare cu acesti zisi revolutionari ? Urmasii lui Otto Weber primesc in continuare bine mersi pensia deloc mica de revolutionar , scutiri de taxe si impozite si multe alea .Ne intereseaza ce se face ca sa se eradicheze tacma profitorilor !

    RăspundețiȘtergere