joi, 9 august 2012

Dan Diaconescu si OTV, in faliment

OTV a intrat în insolvență, a anunțat ieri Paginademedia.ro. Tribunalul București a admis cererea casei de producție Mamitzu Production de intrare în insolvență a SC Ocram Televiziune, firmă deținută în proporție de 80,1% de către Dan Diaconescu, restul de 19,9% fiind deținute de GMG Media Box SA. Care firmă este deținută, la rîndul ei, de câtre PSV Company SA, și aceasta din urmă fiind proprietatea altei firme, un off-shore din Cipru, Elbahold Limited, firmă despre care Cosmin Gușă a declarat că ar fi cumpărat-o de la Sorin Ovidiu Vîntu. Ahh, încurcați oameni, încurcate căi. Firma care a cerut insolvența, Mamitzu Production se află, la rîndul ei, în faliment, așa cum au scris cei de la Hotnews aici.
Firma Controlată de Dan Diaconescu, Ocram Televiziune, cea care deține și licența postului OTV, are datorii la stat în valoare de 1.406.541 RON, la o cifră de afaceri de 11.987.054 RON în ultimul an fiscal, conform datelor de la ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) și Ministerul Finanțelor. Din pricina datoriilor pe care le are la Fisc, la Ocram este deja în desfășurare procedura de executare silită.
Pe lîngă societatea care deține OTV, Dan Diaconescu mai controlează următoarele firme: Oglinda Press SRL – în care îl are ca asociat pe cetățeanul sirian Al Attar Khaldoun, Dan Diaconescu L.V. Distribution SRL, deținută în părți egale cu Neculai Vultureanu și Oglinda Television SA, în care alături de Dan Diaconescu se mai regăsesc și Iulius Mario Diaconescu, Ion Florin Flostoiu, Diana Voiculescu și același sirian, Al Attar Khaldoun. Un plus al societății Oglinda Television este datoria pe care o are la ANAF în valoare de 447.576 RON și pentru care statul a început procedura de executare silită. Taman cum îi place lui DD.
Pe lîngă datoriile la stat acumulate prin firmele deținute, firmele lui Dan Diaconescu au și datorii la bănci. Astfel, în octombrie 2011, Oglinda Press a împrumutat de la BRD suma de 5 milioane euro. Împrumutul a fost garantat cu multe contracte comerciale încheiate între Oglinda Press și nenumărate sereleuri. Cifra de afaceri a sereleului care a luat cu împrumut ditamai suma a fost de 8,4 milioane RON în anul 2010. În plus, Diaconescu însuși a făcut un împrumut în nume personal în valoare de 2,3 milioane euro de la Volksbank. Împrumutul a fost contractat în martie 2011, iar DD a garantat cu un contract de management încheiat între el și firma pe care o deține Oglinda Press. Adică, viitorul președinte, cum îi place să se laude, are cam toate businessurile gajate în baza unor împrumuturi.

SURSA: nasul.tv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu