joi, 30 august 2012

Herta Muller: Guvernul Ponta, doar o banda de hoti, urmasi ai comunistilor!

 Herta Muller, în Der Spiegel: "Aşa numitul regim social-democrat" de la Bucureşti este fără ruşine
 Scriitoarea Herta Muller, laureată a premiului Nobel, critică dur, într-un interviu acordat săptămânalului german Der Spiegel, guvernarea USL, pe care o defineşte drept „o piesă cu pungaşi", potrivit evz.ro.
Autoare a peste 15 volume, Herta Müller a primit zeci de distinctii literare, în special in Germania
„Este fără ruşine ceea ce face la Bucureşti aşa-numitul regim social-democrat. De fapt, sunt rămăşiţele partidului comunist, care vrea să-i protejeze pe cleptocraţii din rândurile sale", spune Herta Muller. Ea afirmă că statul de drept a fost golit de conţinut, instituţiile importante sunt umplute cu „soldaţi de partid", iar timpul este dat înapoi.
Scriitoarea germană, născută într-un sat din Banat, arată că este la curent cu situaţia din România, apreciind că tentativa de manipulare a listelor electorale şi ameninţările la adresa judecătorilor de la Curtea Constituţională sunt doar vârful icebergului în această piesă cu pungaşi („Schurkenstuck"). „Pe ăştia îi doare în cot de ţară" („Denen ist das Land scheissegal"), apreciază Herta Muller.
Ea nu-l uită nici pe premierul Ponta, amintind că acesta şi-a plagiat mari părţi din doctorat, că s-a „împodobit" cu un titlu universitar care nu există (N.Red: Probabil o referire la masteratul din Catania) şi apreciind că a fost „socializat" de regimul Ceauşescu.
Herta Muller mai crede că, pentru regimul de la Bucureşti, ceea ce s-a întâmplat în Ungaria a fost o lecţie, învăţând de acolo cum se anulează o democraţie.
Scriitoarea germană, născută în 1953 la Niţchidorf, în regiunea Timişoara, a primit premiul Nobel pentru Literatură în anul 2009.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu