duminică, 26 august 2012

Franta vrea tiganii din Bulgaria si Romania afara din tarile UE

Primul ministru francez, Jean-Marc Ayrault, a anunţat sâmbătă că ţara sa va solicita 'în zilele următoare' o reuniune a Consiliului Uniunii Europene pentru a rezolva 'la scară europeană' problema romilor, transmite AFP.
'Am decis să avem discuţii cu guvernele român şi bulgar, întrucât cetăţenii lor sunt cei vizaţi, iar (ministrul delegat pentru Afacerile Europene) Bernard Cazeneuve se va ocupa de acest lucru', a afirmat Jean-Marc Ayrault, răspunzând la întrebările socialiştilor francezi în timpul şcolii de vară a Partidului Socialist, desfăşurată în localitatea La Rochelle.
'Dorim ca această problemă să fie tratată pe ansamblul Europei şi vom solicita în zilele următoare o reuniune a Consiliului UE', care va reuni miniştrii vizaţi şi 'care va avea ca temă această chestiune', a precizat premierul francez.
Referindu-se tot la problema romilor, Ayrault a mai afirmat că nu vrea să-şi bage 'capul în nisip'. El a prezidat deja miercuri o reuniune interministerială pe acest subiect, după ce în cursul verii au fost desfiinţate mai multe tabere ale romilor, ceea ce a stârnit critici din partea unor asociaţii. Ulterior, guvernul de la Paris a decis să înlesnească condiţiile de angajare în Franţa pentru lucrătorii din România şi Bulgaria, state de unde provin şi cei mai mulţi dintre romi.

Citit intreg articolul pe Capital

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu